TopBak en het milieu

Milieubewust huren?

Ook daarvoor kunt u bij TopBak Aanhangwagenverhuur terecht.

Duurzaamheid staat binnen Carbank Holding waartoe ALLCar Autoverhuur B.V. en TopBak Aanhangwagenverhuur B.V. behoren hoog op de agenda.

Bij de aanschaf van onze aanhangwagens wordt rekening gehouden met de totale milieuvoetafdruk die zowel de productie, het gebruik alsmede de verwerking aan het einde van de levensduur achterlaat.

Wij kunnen met trots stellen de eerste aanhangwagen verhuurder te zijn die een Co neutraal product levert met een recyclewaarde van 100%.

Hoe dit bereikt is ?

De coating van de aanhangwagens is van industriekwaliteit, in samenwerking met Sikkens Coatings is gekozen voor een watergedragen basis zonder schadelijke stoffen.

De zeilen van de aanhangwagens zijn geprocuceerd van Pe kunststof, hetzelfde geldt voor de belettering. Dit is een 100% recyclebare kunststof in dezelfde categorie als Pet waarvan plastic flessen zijn geproduceerd.

Het chassis en de assen zijn gegalvaniseerd, dit is een milieubelastend proces wat echter de duurzaamheid ten goede komt. Ter opheffing van de belasting die het galvaniseren oplevert is gekozen voor opheffing hiervan d.m.v. 100% gecertificeerde groepdemontage aan het einde van de levensduur van de aanhangwagens.

Groepdemontage betekent dat alle onderdelen van de aanhangwagen worden gedemonteerd en per groep worden verzameld en aangeboden voor recycling bij gecertificeerde partners. De groep hout, metaal, banden en kunststof heeft een percentage van totaal 100% en daar zijn wij best trots op.

Voor de service op de verhuurlocaties worden bestelauto’s met roetfilter en Euro 5 normering gebruikt en uiteraard zijn alle papierzaken zoals huurovereenkomsten en drukwerk milieuvriendelijk geproduceerd.

Maatschappelijk verantwoord werken is een doorgevoerd verhaal in de bedrijfsvoering van TopBak, dit doen we graag en zorgvuldig.